• NICO VRIELINK: de Reuselse Reus in Leiedorp Latem

   

  portrait of Jeane

   

   

  Nico Vrielink is in 1958 geboren in het Nederlandse Reusel. Reeds op jonge leeftijd voelt hij zich tot een artistieke loopbaan aangetrokken. Zijn ouders schrijven hem in aan de Academie voor Schone Kunsten aan de Van Eycklaan in Arendonk en later aan de Hogeschool voor Beeldende Kunsten in Eindhoven.

  Hij doceert een tijdlang in Eindhoven en stelt een eerste maal tentoon in zijn eigen Veldhoven. In 1985 reist hij voor het eerst naar het Verre Oosten, meer bepaald naar Singapore waar hij kunstenares en dichteres Jeane Seah ontmoet. Het klikt onmiddellijk tussen twee gelijkgestemde zielen en Jeane wordt naast moeder van zijn 2 zonen ook zijn muze en model. Naast hun verblijf in Turnhout en het kasteeltje in het Zuid-Franse Paraza kiezen ze sinds drie jaar voor het paradijselijke Bali als hun romantisch en indrukwekkend hoofdverblijf zonder België en Frankrijk echter te verwaarlozen.

   

  Nico Vrielink werkt, als je wilt, volgens de strikt academische methode, van donker naar helder, maar laat wijselijk  ruimte voor variaties op het thema. Dit maakt zijn oeuvre dan ook herkenbaar mede door een specifieke schriftuur en warm kleurgebruik.

   

  Een andere passie die in hem opwelt en die hem zeer na aan het hart ligt, is de Oosterse filosofie en de mystiek: een serene weergave van de stilte en van het innerlijke. Zijn werken getuigen van precisie en geduld. Men herkent Nico Vrielink aan zijn schetsende, snelle, gevarieerde en genuanceerde stijl, een stijl die het moderne leven perfect weerspiegelt, zonder echter hectisch of chaotisch te worden. Zijn werk is warm en rustgevend, hoewel de schilder zelf mateloosheid en intensiviteit in het vaandel draagt.

   

  Het sterk gevarieerde oeuvre van Vrielink maakt deel uit van ontelbare internationale publieke en private collecties of museale verzamelingen in Antwerpen, Brussel, Kortrijk, Gent, Knokke, Las Vegas, New York, Singapore, Miami, Frankfurt, Wenen, Los Angeles, Djakarta, San Francisco, Boston, Berlijn, Wenen...

    

  SINT-MARTENS-LATEM:

  19 november – 10 december 2006

   dagelijks van 11 tot 18 uur (dinsdag gesloten)

  VERNISSAGE-COCKTAIL:

  in aanwezigheid van de kunstenaar

  op 18/11van 16 tot 20 uur

   

  de kunstenaar dedicaceert zijn tentoonstellingscataloog

   

  DE LATEMSE GALERIJ, DORP 6

  B 9830 SINT-MARTENS-LATEM

  Tel 09 281 14 29   Fax 09 282 41 06