EVA CLAESSENS EVEN TERUG IN HAAR GEBOORTESTAD

 

ANTWERPEN

Eva Claessens bouwde in amper 20 jaar een vruchtbare internationale carrière op. Haar oeuvre verraadt een onuitsprekelijke passie en liefde voor het menselijk lichaam. Dit uit zich in haar voorliefde voor figuratief naakt. Zowel in haar schilderijen als in haar beelden verkent ze de kracht en tevens fragiliteit van dit menselijk lichaam, de emoties en de beweging. Deze onophoudelijke zoektocht naar eenmaking tussen man en vrouw, tussen uiterlijke en innerlijke realiteit, tussen materie en intuïtie resulteert in een uiterst persoonlijke en unieke beeldtaal, die ons herinnert aan de eenheid van onze ziel.

Geboren in België in 1971, studeerde ze aan verscheidene kunstacademies in haar geboortestad Antwerpen. Op haar achttiende verhuisde ze naar Firenze (Italië) waar ze haar studies voortzette in de Academia Dell'Arte en waar ze als model en schilderes werkte in de ateliers van Romano Stefanelli. Haar werk bracht haar o.a. in de Verenigde Staten, Jamaica, Israël, en meer recent in Indië.
Deze reizen gaven haar de gelegenheid om vorm, kleur en picturale lijnvoering verder uit te diepen.

Naast verschillende solotentoonstellingen nam ze deel aan talloze kunstmanifestaties en exposities in Europa, Zuid Amerika en Azië.

Ze creëerde tevens diverse werken in opdracht van privé collectioneurs en bedrijven over de hele wereld.

Nu is ze kort in haar geboortestad en toont er haar oeuvre (schilderijen, tekeningen en beelden) bij het befaamde Huis Bernaerts.

 

Vernissage:  donderdag 25 februari van 19 tot 22u

Tentoonstelling: vrijdag en zaterdag van 11 tot 22u  (26 en 27 februari)

Waar: Galerie Bernaerts,  Verlatstraat 16-22,  2000 Antwerpen 

lesmaries

 

 

 

 

De commentaren zijn gesloten.