ARNE QUINZE BLIJFT VERBAZEN

 

Arne Quinze, de nieuwe ‘leader of the pack’ in de Belgische conceptuele kunst realiseerde al een hele reeks monumentale, soms controversiële constructies in het straatbeeld en was onlangs nog te kijk in de Londense Saatchi Gallery. Stilaan verovert hij de internationale kunstscène met zijn interactieve oeuvre.

Nu verbaasde hij de kunstwereld door zijn samenwerking met restaurant ‘De Pastorale’ in het Antwerpse Reet. Tweesterren-chef Bart De Pooter staat niet alleen voor een inventief culinaire meesterkok, hij is ook kunstliefhebber tot in de toppen van zijn tenen en deinst er niet voor terug zijn restaurant geregeld een nieuwe look te geven. Ditmaal ging hij echter zeer drastisch te werk liet hij het interieur, zoals hij het zelf uitdrukt, ‘strippen’.

Voor de ‘kunstinvulling’ gaf hij Arne Quinze carte blanche.

De Pooter gaf onlangs in ‘De Zevende Dag’ onomwonden toelichting bij deze ‘investering’.
Waar andere restaurants de muren sieren met schilderijen of sculpturen plaatsen, liet hij kunst verwerken in en ‘eenworden’ met het interieur. Deze trend is niet nieuw. Arne Quinze ‘bekleedde’ o.a. reeds op subtiele wijze het hotel Le Royal Monceau in Parijs.

Quinze en De Pooter gaan hier deze maal ook heel ver. Het resultaat mag er zijn.

Kunst laten deel uitmaken van het restaurant en de klanten deze zintuiglijke ervaring bieden bij het degusteren is dan toch weer een unieke en andere aanpak van kunstbeleving.

Meer info?

info@guypietersgallery.com

sieghild@arnequinze.tv

www.depastorale.be

 

quinze

 

 

 

De commentaren zijn gesloten.