• Sint-Martens-Latem: KAMAGURKA met KUNSTWILD in GALERIJ GUY PIETERS

  kunstwild uitn.jpgKamagurka, culturele duizendpoot, stelt vanaf zaterdag 16 november 2013 zijn nieuwste schilderijencyclus, ‘Kunstwild’, tentoon  in de Latemse vestiging van Galerij Guy Pieters .
  Eerder was Kama al te gast in ‘Reyers Laat’ waar hij in primeur kwam praten over zijneigen wijn.

  ‘Kunstwild’ moest er ooit komen want Kama was als adolescent zeer gefascineerd door vogels.
   Hij werd deel van een natuurstudiegroep, waar hij vogels leerde spotten en herkennen. Nu observeert hij nog steeds vogels en laat die figureren in zijn schilderijen.
  Hij noemt zijn nieuwste schildercyclus  gek, humoristisch en surrealistisch. Hij benijdt vogels om hun vrijheid. 'Wij zijn als gehandicapten in een rolstoel” zegt Kama.
  Een uitdrukking die ik, als andersvalide, persoonlijk betreur maar hem kennende zal hij het wel niet zo denigrerend bedoelen.  

  Dat hij een wijnliefhebber en –kenner is, was een publiek geheim maar dat in hem een ornitoloog verborgen zat, was voor mij nieuw.waanzin_en_wijnzin.jpg

  Sinds ‘Reyers Laat’ weten we nu ook dat Kamagurka samen met Nederlands wijnjournalist Harold Hamersa een wijnboek 'Waanzin & wijnzin' samenstelde.
  Een boek over wijnen met 60 teksten van Hamersa geïllustreerd met 60 tekeningen van Kama.
  Die passie voor wijn was dusdanig dat de Oostendse kunstenaar hij nu ook een eigen wijn op de Nederlandse markt brengt.  Bij ‘Reyers Laat’ werd het wijntje samen met sommelier van het jaar, Sepideh Sedaghatniate, geproefd en gekeurd. Sepideh oordeelde de wijn als volg: “Ik vind hem ça va & easy going, het is uitstekend te combineren met pastagerechten of  bij een barbecuegerecht’', was haar conclusie.
  De wijn is momenteel enkel te verkrijgen in Nederland en wel in een kist van zes flessen, elk met een verschillend etiket. Eén van de flessen is leeg maar bevat een boodschap, 'a message in a bottle'. ..
  Kunstenaar Kamagurka (Kama) schildert, tekent en boetseert sneller dan zijn eigen schaduw en is bekend in onder meer Nederland, België, Frankrijk, Duitsland, de V.S. en de U.K.
  Ook wijnschrijver Harold Hamersma (Hama) zit nooit om een goeie grap verlegen en is uitgegroeid tot dé wijnautoriteit van de Lage Landen.

  Dit kan tellen en is daarenboven een mooie aanloop naar de tentoonstelling en een wijdere verspreiding van de wijn.

  Wat? Tentoonstelling ‘Kunstwild’

  Wie? Kamagurka

  Waar en Wanneer? Van 17 november tot 2 december 2013 in de Galerij Guy Pieters
  Dorp 6 te Sint-Martens- Latem

  Vooropening? Zaterdag 16 november 2013 van 17 tot 20 uur

  Open? Elke dag  van 11 tot 18 uur, dinsdag en woensdag gesloten.

  Contact en info?

  latem@guypietersgallery.com of tel. 09 281 14 29

   

   

  KAMKunstwild-canvas-617.jpg

   

   

 • Brussel: Paleis 12 verwelkomt Cliff Richard op 31 mei 2014

  SIR CLIFF RICHARD – 31 Mei 2014 in Paleis 12, Brussel

   

  Op 31 mei 2014 krijgt paleis 12 een echte Britse edelman op bezoek. Sir Cliff Richard zal er zijn honderdste plaat -‘The Fabulous Rock ‘n’ Roll Songbook’ - voorstellen. De pionier van de Britse popmuziek zit volgend jaar 55 jaar in het vak. Zijn debuutsingle ‘Move it’ wordt vaak als de eerste authentieke Britse Rock and Roll-song omschreven. In het pre-Beatles tijdperk was hij - samen met z’n begeleidingsgroep The Shadows - de koning van de Engelse popmuziek. John Lennon zei ooit dat er “voor Cliff en The Shadows niets waardevol genoeg was om naar te luisteren in de Britse muziek”.

   

  Cliff is zonder enige twijfel de grootste Britse hitmaker. Geen enkele andere band of soloartiest heeft 100 platen en 123 hitsingles uitgebracht en bezette daarmee - alle weken samengeteld - meer dan twintig jaar een plaats in de hitparade. Verder zorgden zijn succesvolle films, concerten en televisieshows ervoor dat hij uitgroeide tot een ware levende legende.

  Een recent hoogtepunt in zijn carrière waren de feestelijkheden rond zijn 50-jarig jubileum in 2008 met een tour (‘Cliff Richard – The Time Machine Tour’), een autobiografie (My Life, My Way) en de ultieme cd-compilatie (And They Said It Wouldn’t Last!).

   In 2010 deed hij een succesvolle reünietournee met The Shadows en vierde hij zijn zeventigste verjaardag in de Londense Royal Albert Hall. Tijdens die Bold As Brass-concerten trad hij er op met een swing-band. In 2011 nam Richard een soul album op. Soulicious bevat duetten met soulgrootheden als Percy Sledge en Roberta Flack. In 2012 trad hij op tijdens het Queens Diamond Jubilee Concert en was hij één van de fakkeldragers van de Olympische Spelen.

  cliff.jpg

  Op 11 november 2013 verschijnt ‘The Fabulous Rock ‘n’ Roll Songbook’. Zijn honderdste plaat werd opgenomen in Nashville, Tennessee, en is een eerbetoon aan de pioniers van de Rock en Roll - Elvis Presley, Little Richard, Chuck Berry en Buddy Holly - die hem beïnvloed en geïnspireerd hebben. Dezelfde dag verschijnt ook Cliff Richard: Still Reelin' and A-Rockin' (Live at Sydney Opera House 2013) op DVD.

  Over zijn recente concerten zijn critici en fans het roerend eens: ‘The real king of pop at his rock ‘n’ roll best, still singin’, still dancin’! Sir Cliff zal op 31 mei 2014 naast de vele klassieke hits (‘Move it’, ‘My Kinda life’, ‘The Young Ones’, ‘Devil Woman’, ‘Reelin' and Rockin', ‘Willie and the Hand Jive’ en ‘Dream Lover’) ook nummers uit zijn honderdste plaat (‘Rip it up’, ‘Sealed with a kiss’ en ‘Fabulous’) spelen.

  Voorwaar een gouden kans om een unieke avond met uw muzikale held mee te maken.

   

  De voorverkoop is al gestart op maandag 7 oktober 2013!