OTEGEM -Tentoonstellingsprogramma Deweer Gallery najaar 2014


Deweer Gallery’s opening van het nieuwe seizoen

 

Naar aanleiding van haar 35-jarig bestaan opent Deweer Gallery het nieuwe seizoen 2014-2015 met drie totaal verschillende maar even bijzondere tentoonstellingen: de eerste Belgische soloshow van Shirana Shahbazi, de groepstentoonstelling ‘Breeze’ met onze recente ontdekkingen uit de internationale jonge kunst en een feesteditie van onze Collector’s Room.

Shirana Shahbazi

shirana-shahbazi.jpgDe Zwitserse Shirana Shahbazi is een internationaal gevierde kunstenares die het medium fotografie telkens weer weet te vernieuwen. Deweer Gallery heeft het grote genoegen om, tegelijk met haar deelname aan het 94ste nummer van het toonaangevende Zwitserse kunstmagazine Parkett en in de aanloop naar haar solotentoonstelling in Kunsthalle Bern, haar werk voor het eerst te tonen aan het Belgische publiek.

Weinig hedendaagse kunstenaars slagen erin om uit het medium fotografie zoveel sensualiteit, conceptuele rigueur en visuele impact te puren als Shirana Shahbazi. 

Shahbazi laat binnen haar werk een wisselwerking toe tussen abstracte en figuratieve fotografie, tussen schilderkunst en de fotografische praktijk, tussen historische genres en hedendaagse presentatievormen, en tussen de analoge werkwijze en een digitale mentaliteit. Daaruit ontstaat een nieuwe, tegelijk eenvoudige en verfijnde beeldtaal. Haar werk boort, los van trends, ten volle het esthetisch en filosofisch potentieel van de fotografie aan als medium, en van beeldvorming in het algemeen.  Dit heeft haar terecht al tal van tentoonstellingen opgeleverd met internationale uitstraling, zoals onder andere in de 50ste Biënnale van Venetië, het MoMA – Museum of Modern Art en The New Museum in New York, Fotomuseum Winterthur, The Hammer Museum in Los Angeles, enzoverder.

In de tentoonstelling die ze voor Deweer Gallery’s Room II heeft ontworpen, haar eerste solotentoonstelling in België, maakt ze de staat op van een aantal recente ontwikkelingen in haar oeuvre, met onder andere werken waarin sprake is van een nieuwe verhouding tussen abstractie en figuratie.

deweer_img.jpg

Breeze

Af en toe ontdekken we een jonge kunstenaar die we onmiddellijk aan u willen voorstellen uit puur enthousiasme. Daarom start Deweer Gallery met ‘Breeze’: een reeks van jaarlijks terugkerende tentoonstellingen waarin we verrassende, jonge hedendaagse kunstenaars tonen die we in het internationale circuit hebben ontmoet, en die u waarschijnlijk nog niet kent....

 

Collector’s Room #7: 35th Anniversary Edition – Parts I & II

En ook de Collector’s Room wordt een feest: ‘Collector’s Room #7: 35th Anniversary Edition’

toont, in twee opeenvolgende delen, een selectie van topwerken uit ons aanbod.

Een galerie die 35 jaar bestaat, heeft veel meegemaakt én veel helpen maken. Zo ook Deweer Gallery, wiens beleid het altijd is geweest om een aantal belangrijke werken niet onmiddellijk te verkopen. Ter gelegenheid van onze verjaardag laten we u, in twee opeenvolgende tentoonstellingen, kennismaken met een reeks van die sleutelwerken. Stuk voor stuk zijn ze bepalend geweest, zowel voor onze samenwerking met onze kunstenaars als voor de ontwikkeling van hun oeuvre. Een aantal hebben intussen zelfs hun plaats in de geschiedenis van de hedendaagse kunst.

 

Shirana Shabazi, Deweer Gallery, Room II
Breeze, Deweer Gallery, Room III & Blackbox
Collector’s Room # 7: 35th Anniversary Edition – Part I, Deweer Gallery, Room I & Lobby

Tentoonstelling: 10.09.2014 – 19.10.2014
Vernissage: zondag 07.09.2014, 16:00 – 18:00

Tijdens tentoonstellingsperiodes is Deweer Gallery open op woensdag, donderdag, vrijdag, zondag, 14:00 – 18:00 en op afspraak.

 

Waar ? Deweer Gallery, Tiegemstraat 6A, 8553 Otegem, Belgium

De commentaren zijn gesloten.