• ELS DE SCHEPPER blijft aan de beurt met 'FEEST'

  SING THAT SONG & FEEST met ELS DE SCHEPPER

  Twee toppianisten, vier kleppers van artiesten en één straffe gastheer: Peter Van de Veire is terug met Sing that song.
  Met veel vertrouwde ingrediënten, maar ook met verrassende nieuwe spelrondes, elke aflevering een mystery guest uit binnen-of buitenland en opvallend bezoek van ene Marco Tornado, de feestkoning van Vlaanderen. Hij brengt telkens een Nederlandse vertaling van een bekende hit.

  Ook Els is er weer bij. Je kan haar nu zaterdag 13 september om 20u40 op Eén samen met Axel Hirsoux in team Florejan aan het werk horen en zien. Ze  nemen het op tegen het team van Hannes met Udo en Loredana van 2Fabiola.

  Laatste Live shows!

  Wil je Els live aan het werk zien? Kom dan naar haar laatste zaalshow Feest! Dat kan nog op deze locaties:

  za 27 sept MAASMECHELEN
  do 2 okt TESSENDERLO
  zat 4 okt OOSTENDE
  za 11 en zon 12 okt HERENTALS
  vr 17 okt HOUTHALEN
  za 8 nov PUURS 
  za 15 nov ANTWERPEN
  za 29 nov GENT
  do 11 dec BREDENE
  vr 12 dec BIERBEEK
  vr 19 dec LEOPOLDSBURG

  Mis deze unieke voorstellingen niet!

  Reserveer je tickets via www.elsdeschepper.com


  LINKS

  www.elsdeschepper.com
  facebook.com/elsdeschepper
  twitter.com/elsdeschepper
  youtube.com/elsdeschepper
  iTunes

 • OTEGEM -Tentoonstellingsprogramma Deweer Gallery najaar 2014


  Deweer Gallery’s opening van het nieuwe seizoen

   

  Naar aanleiding van haar 35-jarig bestaan opent Deweer Gallery het nieuwe seizoen 2014-2015 met drie totaal verschillende maar even bijzondere tentoonstellingen: de eerste Belgische soloshow van Shirana Shahbazi, de groepstentoonstelling ‘Breeze’ met onze recente ontdekkingen uit de internationale jonge kunst en een feesteditie van onze Collector’s Room.

  Shirana Shahbazi

  shirana-shahbazi.jpgDe Zwitserse Shirana Shahbazi is een internationaal gevierde kunstenares die het medium fotografie telkens weer weet te vernieuwen. Deweer Gallery heeft het grote genoegen om, tegelijk met haar deelname aan het 94ste nummer van het toonaangevende Zwitserse kunstmagazine Parkett en in de aanloop naar haar solotentoonstelling in Kunsthalle Bern, haar werk voor het eerst te tonen aan het Belgische publiek.

  Weinig hedendaagse kunstenaars slagen erin om uit het medium fotografie zoveel sensualiteit, conceptuele rigueur en visuele impact te puren als Shirana Shahbazi. 

  Shahbazi laat binnen haar werk een wisselwerking toe tussen abstracte en figuratieve fotografie, tussen schilderkunst en de fotografische praktijk, tussen historische genres en hedendaagse presentatievormen, en tussen de analoge werkwijze en een digitale mentaliteit. Daaruit ontstaat een nieuwe, tegelijk eenvoudige en verfijnde beeldtaal. Haar werk boort, los van trends, ten volle het esthetisch en filosofisch potentieel van de fotografie aan als medium, en van beeldvorming in het algemeen.  Dit heeft haar terecht al tal van tentoonstellingen opgeleverd met internationale uitstraling, zoals onder andere in de 50ste Biënnale van Venetië, het MoMA – Museum of Modern Art en The New Museum in New York, Fotomuseum Winterthur, The Hammer Museum in Los Angeles, enzoverder.

  In de tentoonstelling die ze voor Deweer Gallery’s Room II heeft ontworpen, haar eerste solotentoonstelling in België, maakt ze de staat op van een aantal recente ontwikkelingen in haar oeuvre, met onder andere werken waarin sprake is van een nieuwe verhouding tussen abstractie en figuratie.

  deweer_img.jpg

  Breeze

  Af en toe ontdekken we een jonge kunstenaar die we onmiddellijk aan u willen voorstellen uit puur enthousiasme. Daarom start Deweer Gallery met ‘Breeze’: een reeks van jaarlijks terugkerende tentoonstellingen waarin we verrassende, jonge hedendaagse kunstenaars tonen die we in het internationale circuit hebben ontmoet, en die u waarschijnlijk nog niet kent....

   

  Collector’s Room #7: 35th Anniversary Edition – Parts I & II

  En ook de Collector’s Room wordt een feest: ‘Collector’s Room #7: 35th Anniversary Edition’

  toont, in twee opeenvolgende delen, een selectie van topwerken uit ons aanbod.

  Een galerie die 35 jaar bestaat, heeft veel meegemaakt én veel helpen maken. Zo ook Deweer Gallery, wiens beleid het altijd is geweest om een aantal belangrijke werken niet onmiddellijk te verkopen. Ter gelegenheid van onze verjaardag laten we u, in twee opeenvolgende tentoonstellingen, kennismaken met een reeks van die sleutelwerken. Stuk voor stuk zijn ze bepalend geweest, zowel voor onze samenwerking met onze kunstenaars als voor de ontwikkeling van hun oeuvre. Een aantal hebben intussen zelfs hun plaats in de geschiedenis van de hedendaagse kunst.

   

  Shirana Shabazi, Deweer Gallery, Room II
  Breeze, Deweer Gallery, Room III & Blackbox
  Collector’s Room # 7: 35th Anniversary Edition – Part I, Deweer Gallery, Room I & Lobby

  Tentoonstelling: 10.09.2014 – 19.10.2014
  Vernissage: zondag 07.09.2014, 16:00 – 18:00

  Tijdens tentoonstellingsperiodes is Deweer Gallery open op woensdag, donderdag, vrijdag, zondag, 14:00 – 18:00 en op afspraak.

   

  Waar ? Deweer Gallery, Tiegemstraat 6A, 8553 Otegem, Belgium

 • FELINE MINNE debuteert met autobiografie MEDEA EN IK

  Feline Minne

  Biografie

  Feline Minne is de achterkleindochter van George Minne en de dochter van Stephan Gevaert, zelf zoon van Omer jr. die voor de vroegere Limafabriek voor macrobiotische voeding de rijst- en boekweitwafels op de wereldkaart bracht. Ze studeerde animatiefilm aan de Koninklijke Academie voor Schone Kunsten in Gent en schilderkunst aan de Kunstakademie in Münster.

  Feline woont en werkt in het Britse Brighton.

   

  Terwijl haar gescheiden moeder de wereld rondreist als fotomodel, groeit Feline op bij haar grootouders. Zo verhuist ze op prille leeftijd van een chique villa in Sint-Martens-Latem naar een verlopen hippiemilieu. ‘Opa’ Erik gelooft in elfjes en doet aan healing, oma Medea is een charismatische vrouw die met achterklap, kruidenmengsels en hekserij de wereld naar haar hand wil zetten. Feline raakt helemaal onder haar betovering. Medea wil haar kleindochter uiteindelijk niet meer afstaan en ze verzint allerlei leugens over en listen tegen haar eigen dochter, de moeder van Feline. Het leidt tot prettig gestoorde toestanden. Nu eens wordt Feline ontvoerd door haar vader, dan weer vlucht ze wanhopig weg naar haar moeder of naar oma Piano, haar oma van vaderskant. Maar nergens voelt ze zich thuis, tenzij bij haar paarden en haar tekeningen. Als Feline begint te puberen en verliefd wordt, wankelt het rijk van oma Medea. ‘Als er ooit een man aan je komt, castreer ik hem!’

  ‘Medea en ik’ is een ontroerende, snedige en tegelijk hilarische coming of age-roman. Het is ook een schaamteloze autobiografie over een Vlaams kind dat onzeker opgroeit in een egoïstisch, ontaard milieu en alles zelf moet uitzoeken.

  Haar artistiek talent mocht ik een tiental jaren geleden ontdekken. Zowel in animatietekenen, schilderen en schrijven is ze spontaan en rechtuit. Ze neemt geen blad voor de mond. Hoewel ze op het eerste zicht onzeker lijkt, ben ik overtuigd dat  haar debuutroman een dagboek is waar ze zowel met zichzelf als met haar familie afrekent…

  Medea en ik  medea-en-ik.jpg

  Auteur: Feline Minne

  Categorie: Literatuur

  Afwerking: paperback met flappen

  ISBN: 9789089243089

  Publicatiedatum: 28/08/2014

  Formaat: 12 x 20

   

  Verkoopprijs: € 14,99