CAROLL VANWELDEN SINGS SHAKESPEARE SONNETS 2 is net uit !

Haal het gordijn op en maak het

podium vrij voor Shakespeare Reloaded!

 

carolll.jpg

Twee jaar geleden katapulteerde de Belgische zangeres Caroll Vanwelden zich met grote bijval op de Duitse Bühne en werd in de armen gesloten als dé nieuwe talentrijke ontdekking.

“Als zangeres, als pianiste, maar vooral ook als componiste toont ze ons haar bijzonder originele en eigen aanpak die de muziekliefhebber  blijft verrassen”, zei de laaiend enthousiaste Mauretta Heinzelmann. “De in Heidelberg verblijvende toondichtster en muzikante lukt er in Shakespeare’s sonnetten om te zetten, met minimalistische herhalingen en nu en dan ook ingewikkelde ritmische veranderingen”. Kortom, ze nomineert de in 2012 uitgebrachte CD als ‘album van de week’ bij de Noord-Duitse Radio.

Niet minder geïmponeerd is Thomas Hintze van Stereo magazine, die in ‘Caroll Vanwelden sings Shakespeare Sonnets’ een project ziet dat alles heeft om CD van het jaar te worden. Ogenblikkelijk werd de CD bekroond als ‘CD van de maand’ en ‘hoogtepunt voor audiophiles’.

Het is dan ook overduidelijk dat het hoofdstuk "Shakespeare" voor CarollVanwelden nog lang niet afgesloten is.

Met "Caroll Vanwelden sings Shakespeare Sonnet 2" ontroert de gegradueerde musicienne van de Londense Guildhall School of Music & Drama, ons alweer met een zeer "gevoelige, levendige en duidelijk onuitputtelijke fantasie", aldus NDR. Samen met haar congeniale muzikanten: Thomas Siffling met zijn elegante melodieën op trompet en flügelhorn, die als het ware samensmelten met haar uitdrukkingsvolle stem; alsook
Mini Schulz af en toe strijkend dan weer groovend met zijn contrabas; terwijl Rodrigo Villalon zorgt voor de benadrukking van de afwisselende ritmes met zowel percussie als drums.

Caroll Vanwelden brengt dus opnieuw een CD met een warm en gevarieerd muzikaal palet en veel klankkleur naar de jazzliefhebber.

 

 

De commentaren zijn gesloten.