GENT - GALERIE GANACHE of 'de kunst van de smaak vs de smaak van de kunst'

 

galerie-ganache-3__Jeroen-Brejou.jpg

In de Gentse Limburgstraat 14 opende Galerie Ganache in november haar deuren.

‘Galerie Ganache’ is gevestigd in een historisch pand aan de Gentse Sint-Baafskathedraal met als opzet het versmelten van twee werelden, die van de kunst en die van artisanale chocolade.

De vrouw achter Galerie Ganache is letterlijk en figuurlijk de architect van het concept. Haar doel is een warme plek in het centrum van Gent te zijn waar mensen samenkomen en graag vertoeven.

 

Ze wil de bezoeker verrassen en iets nieuws laten ontdekken. De smaak van de kunst. De kunst van de smaak.

Galerie Ganache heet u welkom in haar galerie met chocolade of ook wel een chocolaterie met kunst.

De Galerie wil een platform bieden aan zowel jong opkomend talent als aan gevestigde kunstenaars. “Ik zie de galerij als een lab voor vernieuwing waarbij hedendaagse kunstenaars de vrijheid krijgen om te experimenteren in een fris en authentiek kader”, aldus oprichtster Annelies.
Met Ganache wil ze onze Belgische traditie en ambacht ondersteunen. Alle producten zijn verfijnde artisanale creaties met pure smaken gemaakt door top chocolatiers.

 

Castillo 2.jpgHUGO ACZUY CASTILLO bijt als beeldend kunstenaar de spits af.
De kunstenaar heeft al heel wat artistieke ervaring opgedaan en was zowel in Vlaanderen als wereldwijd te zien in hippe of gerenommeerde galeries.

“De kleur creëert de vorm. Totale overgave aan het kunstwerk, de weg van het hart volgend. Van binnen naar buiten gaan en van buiten naar binnen. De weg van spirituele groei eindigt nooit”. Zo omschrijft de uit het Cubaanse Havanna afkomstige kunstenaar zijn oeuvre.

In zijn kunst heeft Hugo een weg van spirituele en professionele groei afgelegd waarbij literaire, filosofische en muzikale werken zijn inspiratiebronnen vormden.
Hugo Azcuy Castillo houdt van kleur- en lijnenspel en zet kleuren om in poëzie of buigt moeilijke momenten om naar  optimistische werken badend in licht en energie.
Zowel in zijn schilderijen als in zijn grafiek drijft zijn talent om met kleuren te spelen boven.
Hij toont in zijn werk een scherpe emotionele intelligentie. Hij heeft een sterke en originele stijl, en ook al is hij academisch geschoold, nooit is hij compromissen aangegaan met tendensen in de kunstwereld. Hij baant zich een totaal eigen weg op zoek naar erkenning op de internationale kunstscène.

Hugo studeerde aan de Academie voor Schone Kunsten San Alejandro in Havanna.
Hij won al verschillende prijzen waaronder de Grote Prijs op de Biënnale voor Grafiek in het Centrum voor Hedendaagse Kunst Wifredo Lam in Cuba.
Zijn werken sierde de cimaises van verschillende tentoonstellingen en maken deel uit van belangrijke publieke en privécollecties wereldwijd.
Een korte maar explosieve passage in het Latemse Art Center HOres bracht zijn carrière in een ware stroomversnelling.

Hugo schildert, maakt grafiek en ‘xilopinturas’ (beschilderde houtgravures) met een bijzondere techniek die hij ontwikkelde en vervolmaakte in de jaren ’90 uit het samengaan van grafiek en schilderkunst…

ganache 3.jpg

 

galerie ganache

Limburgstraat 14, 9000 Gent (rechtover het Sint-Baafs Kathedraal)

open van dinsdag tot en met zondag van 10u tot 19u.

gesloten op maandag

Contact:

info@galerieganache.be

 

www.facebook.com/galerieganache

De commentaren zijn gesloten.