• CHRISTO komt met FLOATING PIERS (Project for lake Iseo) weer in Italië

  THE FLOATING PIERS (Project for Lake Iseo, Italy)

   

  lake iseo 2.jpg

  Christo kondigde op 22 april, bij een persconferentie in Rome, een nieuw tijdelijk kunstwerk aan voor het Iseomeer in Noord-Italië in juni, 2016.

   ‘The Floating Piers for Lake Iseo’ zal gedurende 16 dagen worden tentoongesteld op het meer tussen Sulzano, het eiland van Monte Isola en het eiland van San Paolo. De locatie ligt 62 mijl ten oosten van Milaan en 124 mijl ten westen van Venetië.

  ‘The Floating Piers’ bestaan uit 70.000 vierkante meter glinsterende gele stof, gedragen door een modulair dock systeem van 200.000 polyethyleen kubussen drijvend op het wateroppervlak..

   

  Het nieuwe project ‘The Floating Piers’ zal geen invloed hebben op de realisatie van het in Arkansas lopende project ‘Over The River’. Christo blijft daar de jaarlijkse site huur betalen aan het Bureau of Land Management, het fonds dikhoornschapen monitoren en zal alle andere vergunningen, verhuur en leasingcontracten van nabij opvolgen en honoreren. Het uitzicht op een finaal akkoord van de gerechtelijke instanties lijkt eindelijk gunstig evolueren. 

  Het nieuwe tijdelijke kunstwerk ‘The Floating Piers’ zal worden voltooid en verwijderd terwijl werk aan ‘Over The River’ gewoon verder loopt.

  Christo zal de tentoonstellingsdatum voor ‘Over The River’ bekendmaken zodra alle juridische problemen zijn opgelost.

  Bezoek christojeanneclaude.net of www.TheFloatingPiers.com voor meer informatie en fotomateriaal van de voorbereidende tekeningen. 

   

  U kan ook terecht op www.guypietersgallery.be en www.guypietersgallery.com

   

   

   

  floating piers collage foto Wolfgang Volz.jpg

  (photo: 'collage - 2014' Wolfgang Volz/copyright Christo)